Helsingborgs stad

Ewa Sylegård

Kristina Engdahl

 Ewa Sylegård
 Kristina Engdahl
 Carola Jarnung (ej foto)
 042 - 10 50 00
 energiradgivarna@helsingborg.se

Du som bor i Båstad, Helsingborg, Höganäs, Åstorp eller Ängelholm kan få kostnadsfri energirådgivning på telefon av kommunens energi- och klimatrådgivare.

 

Ewa Sylegård har arbetat som energi- och klimatrådgivare sedan 2010. 

Ewa har under de första fem åren fokuserat på rådgivning för privatpersoner, föreningar och utåtriktad verksamhet med bland annat beteendepåverkan, men har nu börjat arbeta även med företagsrådgivning.

Ewas intresse för teknik, miljö och klimat har alltid funnits. Bland de områden som finns i rådgivningen ligger belysning högt på listan.

På fritiden gillar Ewa att arbeta i och njuta av den egna trädgården. Fotografering är ett annat stort intresse.

 

Kristina Engdahl har arbetat som energi- och klimatrådgivare sedan 2015. Innan detta jobbade hon med biogas och energisystemstudier.

Kristina är mycket intresserad av hur alla bitarna i energisystemet hänger ihop och påverkar varandra. Hon tycker att arbetet som energi- och klimatrådgivare är roligt eftersom det är en blandning av just helhetsbilden och de konkreta tekniska lösningarna.

Kristina gillar att tågluffa, helst till vänner i Spanien, så hon ställer gärna upp med tips även kring hur man får till en riktigt fin semester på räls!

Fotograf: Jonas Linné (bannerbild)


Miljöarbete

År 2035 är Helsingborg en livskraftig, energineutral och attraktiv stad som existerar i harmoni med människan och i balans med naturen. Det är en del av Helsingborgs stads vision och vi arbetar på olika sätt för att nå dit. 
Mer information

Energirådgivarna i Skåne

Energirådgivarna i Skåne är ett nätverk för de kommunala energi- och klimatrådgivarna i de skånska kommunerna. Vi finansieras av energimyndigheten och erbjuder kostnadsfri och oberoende energi- och klimatrådgivning till privatpersoner, föreningar och företag.